August 28, 2014

Subscriber Login



This and That - Let's play Delphos Trivia PDF Print E-mail
Monday, July 11, 2011 6:02 AM

How well do you know your town? The following is a little quiz. Sorry! No Prizes. Just your satisfaction.

1. Which railroad did NOT come into Delphos?
A. A C & Y
B. C H  & D
C. B & O 

2. What was the year of the Great Black Friday Fire in Delphos?
A. 1872
B. 1880
C. 1868

3. When did the great Cholera Epidemic hit Delphos and the area?
A. 1854 – 1855
B. 1870
C. 1860 – 1861

4. When was the Lutheran Church in Delphos formally organized?
A. 1858
B. 1854
C. 1855

5. When did the first canal boat pass through Delphos?
A. 4 July 1845
B. 4 July 1847
C. 4 July  1844

6. What was the name of the first boat to pass through Delphos?
A. The Marguerite
B. The Marshall
C. The Eugene

7. How many settlers were in the first group of Germans to come to Ten Mile Woods (later Section Ten – then Delphos)?
A. 42
B.  44
C. 41

8. Name the surveyor of the Miami – Erie Canal.
A.  Samuel Forrer
B. Thomas Wrocklage
C. Thomas Clime

9. When was Delphos incorporated?
A. 1852
B. 1851
C. 1850

10. What was the name of the first newspaper in Delphos?
A. The Kleeblat
B. The Section Ten Budget
C. The Oracle

11. Who was the first Mayor of Delphos?
A. C. C. Marshall
B. Lester Bliss
C. William Cochran

12. Name the Delphos native who was known as the “World’s Greatest Non-Professional Astronomer.”
A. Leslie Peltier
B. Joseph Chambers
C. Lester Porter

13. Who was the Delphos Centennial Queen?
A. Glenna Ditto
B. Barbara Mueller
C. Norma Ott

14. The first oil well in Delphos was not successful but in what year was it drilled?
A. 1885
B. 1886
C. 1889

15. In what year was the Delphos City Building (fire station) built?
A. 1890
B. 1888
C. 1892

16. How much did it cost?
A. $14,500
B. $16,000
C. $13,875

17. Delphos was served by two female mayors. Name one.
A. Edna Jane Nolte
B. Margaret Miller
C. Christine Link

18. Name the famous western author who played baseball in Delphos in the 1890’s.
A. George Kihm
B. Zane Grey
C. Roman “Red” Grey

Answers:
(1 — C; 2 — A; 3 — A; 4 — A; 5 — A; 6 — B; 7 — A; 8 — A; 9 — B; 10— B; 11—  B; 12 — A; 13 —  B; 14 —  B; 15 —  B; 16 — A; 17 — A or  B; 18 —  B)

Last Updated on Tuesday, November 06, 2012 3:25 PM
 

Add comment


Security code
Refresh